Despre Staţiunea SLANIC MOLDOVA
Slănic Moldova este cea mai importantă staţiune balneo-climaterică de interes naţional din Regiunea de nord–est a ţării. Localitatea Slănic Moldova, este aşezată în partea de sud-vest a judeţului Bacău,la altitudinea de 530 m, într-o mică depresiune acoperita de paduri de conifere, pe flancurile estice ale munţilor Nemira, ce fac parte din lanţul Trotuş – Oituz. Relieful înconjurător şi clima, ofertele de cazare şi evenimentele desfăşurate în zonă fac din Slanic Moldova o staţiune accesibilă şi plăcută în toate cele patru anotimpuri.
Una dintre cele mai frumoase descrieri ale statiunii Slanic Moldova ne-a lasat-o Alexandu Vlahuta:
Deodată, înaintea noastră se descoperă luminoase-n rama lor de codru, Băile Slănic – Sinaia Moldovei. Aici valea se-nchide din toate părţile, o horă de munţi o prind de mijloc, şi apele clocotă grămădite ca-ntr-o pâlnie. Pe fundul văii, de-o parte şi de alta a Slănicului, se înalţă hoteluri mari, vile atrăgătoare răsar dintre copaci, drumuri albe, netede se-ndoaie molatic peste tăpşane verzi, cărări pietruite se caţără peste brâiele măgurilor, pe sub bolţi de ramuri; chioşcuri neaşteptate-ţi ies în cale; de sus te strigă vârfurile munţilor Cerbul, Puful, să-ţi arate poienile lor înflorite şi largile lor privelişti, peste clocotişul codrilor, înspre Poiana Sărată de la trecătoarea Oituzului şi-nspre <<Poarta Vânturilor>> de la Nemira Mare. Zbucnesc din stânci izvoarele binefăcătoare, descoperite acum o sută de ani de serdarul Mihalache Spiridon, care vâna cerbi şi urşi pe unde ne plimbăm noi azi în cântecul muzicei. Înaintăm pe lângă băi, pe şoseaua ce şerpuieşte spre graniţă. Tot mai tare s-aude-naintea noastră vuietul apei. Suntem la cascadă. O punte s-aşterne peste Slănic- de pe ea ne uităm, pe după o perdea de brazi, la valul sclipitor ce se aruncă de pe pragul unei stânci şi cade plescăind pe-o lespede lată de piatră. Soarele aprinde curcubeie în norul de pulbere ce se ridică, împrăştiind în aer o răcoare dulce, pădurea răsună ca de-o fanfară
Atracţii şi obiective turistice în staţiunea Slănic Moldova
Printre atracţiile turistice din zona se numara: Izvoare Minerale din Slănic Moldova, traseul turistic “300 de scări”, Parcul din Slănic Moldova, Cazinoul Slănic Moldova, pârtia de schi din Slanic Moldova, cascada Slănicului, terenurile de tenis de câmp, etc.
Pârtia de schi Slănic Moldova este situată la intrare în staţiunea Slănic Moldova, în spatele fostului Complex Cerdac, la adresa : strada N.Balcescu, nr. 44 C. Are o lungimea pe înclinare de 1.414 metri, lăţimea medie de 38 metri, o diferenţă de nivel de 238 m, o altitudine maxima de 724m si o pantă medie de 17%. Este prima partie de schi din judetul Bacău. Partia de schi din Slănic Moldova poartă denumirea munţilor Nemira, munţi care „veghează” staţiunea Slănic Moldova.
Hotel Moldavia*** este situat la o distanţă de aproximativ 1500 m faţa de pârtia de schi Nemira, de aceea Hotelul nostru este alegerea perfectă pentru cazare în staţiunea Slănic Moldova!
Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul oficial al Pârtiei de schi Nemira din staţiunea Slănic Moldova:https://www.partianemira.ro/
La doar 17 km se află salina Tg. Ocna amplasată la 240 m adâncime şi care oferă condiţii optime pentru relaxare, mişcare pe terenurile de minifotbal, baschet, tenis de masă, tratarea afecţiunilor respiratorii, reculegere sufletească în lăcaşul sfânt al bisericii Sfânta Varvara şi cunoaştere în cadrul „Muzeului Sării”.
Hotelul Moldavia *** din statiunea Slănic Moldova se afla la aproximativ 17 km distantă de Salina Târgu Ocna.
Pentru mai multe detalii vizitaţi site-ul oficial al Salinei Târgu Ocna : https://salina.ro/
Într-un mirific decor, la doar 6 km, pe Muntele Bolovanu se află amplasată Mănăstirea “Sfântul Voievod Ştefan cel Mare”, un loc de pelerinaj cu o puternică încărcătură spirituală.